Days of Zeiss – uusi valokuvausprojekti vuodelle 2016

Kun aloitin tämän blogin pitämisen huhtikuussa 2015, minulla oli ajatus, että Sony Alpha-järjestelmään liittyvän kaluston testaaminen löytäisi verkosta lukijoita ja toisi myös tietyn tyyppistä tekemisen meininkiä suomalaisten Sony Alpha-kuvaajien kentälle. Tämän lisäksi halusin tuoda lisää näkyvyyttä myös muille suomalaisille Sony Alpha-kuvaajille ja blogin kautta onkin tutustuttu erilaisiin kuvaajiin melko mukavasti. Näiden alkuperäisten tavoitteiden kannalta yearofthealpha.fi on toiminut hyvin.

Blogia tehdessäni ajattelin myös alunperin, että sama alusta voisi toimia oman valokuvaamisharrastukseni kotini. Tarkoitukseni oli julkaista aina silloin tällöin omaan kuvaamiseen liittyviä lyhyitä juttuja. Näin ei kuitenkaan käynyt, mikä johtuu ehkä osittain siitä, että nykyinen blogi-alusta toimii sittenkin paljon paremmin Sony Alpha-järjestelmään liittyvänä verkkojulkaisuna kuin omien kuvaamiseni kanavana. Vuoden 2015 aikana huomasinkin kirjoittavani Sony Alpha-järjestelmästä paljon enemmmän kuin mitä itse kuvasin omassa elämässäni. Jossain vaiheessa tämä alkoi vaivata minua ja aloin etsimään uusia polkuja takaisin kuvaamisen pariin.

Löytääkseni uuden väylän omaan kuvaamisharrastukseeni, päätin aloittaa uuden valokuvausprojektin vuodelle 2016. Days of Zeiss on henkilökohtainen valokuvausprojekti, jonka tarkoituksena on elää valokuvauksellisesti aktiivinen vuosi alkaen tammikuun ensimmäisestä ja päättyen joulukuun viimeiseen päivään. Omasta mielestäni valokuvaaminen on parhaimmillaan silloin kun se on vahvasti omaan elämään juurtunutta ja omasta näkemisen tavasta ammentavaa. Sen vuoksi lähestymistapani tähän projektiin on luonnoskirjamainen ja julkaisen omia kuviani tasaiseen tahtiin lyhyiden tekstien kera. Jotta projektiin tulisi kuitenkin tietyn tyyppistä ryhtiä, päätin etsiä sille virallisia tukijoita omista verkostoistani. Days of Zeiss-projektin tukijoina toimivatkin Zeiss, Sony ja Focus Nordic. Samalla projektin tarkoituksena on kertoa niistä kokemuksista, joita minulla tulee vuoden aikana olemaan käyttäessäni Zeissin ja Sonyn kalustoa. Mukana muun muassa Touittia, Loxiaa ja Batista. Myös sen vuoksi projektia kannattaa seurata säännöllisin väliajoin.

Tarkista uusi projektini täältä: www.daysofzeiss.com

Vaikka aloitan omassa kuvaamisessani nyt uuden projektin, jatkuu tämän Sony Alpha-blogin pitäminen vanhaan malliin. Tulossa on muun muassa uusia juttuja Sonyn ja Zeissin linsseistä sekä tietysti myös muiden suomalaisten Sony Alpha-kuvaajien omia juttuja. Hyvää valoa alkavalle vuodelle!

-Toni Ahvenainen

logot

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *