kuvat

Suomen paras Sony Alpha blogi

BLOGIN TARKOITUS

Year of the Alpha on Sonyn peilittömiin Alpha-mikrojärjestelmäkameroihin keskittynyt blogi ja verkkojulkaisu. Nimensä mukaisesti sen keskeinen tavoite on seurata Sony Alpha järjestelmän kehitystä ja kokeilla siihen liittyvää kalustoa. Käytännössä tämä tarkoittaa paitsi runkojen, linssien ja muiden oheislaitteiden testaamista, myös kuvaamista erilaisissa tilanteissa. Toivon, että nämä kokeilut kiinnostavat myös muita Sony Alpha käyttäjiä sekä muita kuvaajia, jotka harkitsevat järjestelmän vaihtoa. Sikäli kun kirjoitan arvioita kokeilemistani tuotteista, teen ne omasta subjektiivisesta näkökulmastani. Uskon subjektiivisen näkökulman olevan lukijaystävällisempi lähestymistapa monille lukijoille. Objektiivisia lähestymistapoja kaipaaville internet tarjoaa monia hyviä vaihtoehtoja. Suomalaisen yleisön kohdalla suomeksi kirjoittaminen tuo mielestäni myös tiettyä lisäarvoa verkossa toimimiseen, jossa suurin osa vastaavista blogeista toimii englanniksi. Valokuvaamisen ja verkkojulkaisemisen kentällä tavoitteenani on tehdä Year of the Alphasta yksinkertaisesti paras suomalainen Sony Alpha blogi.

Koska olen Sony Nordicin tukema Sony Alpha-kuvaaja ja toimin läheisessä yhteistyössä myös Zeissin kanssa, voi blogin sanoa olevan ainakin välillisesti näiden yritysten tukema. Kumpikaan tukijoistani ei ole kuitenkaan määritellyt mitä minun tulisi kirjoittaa heidän tuotteistaan. Päinvastoin yhteistyökumppanini ovat korostaneet, että minulla on vapaat kädet niin projektien kuin myös kirjoittamisen suhteen – mistä myös pyrin pitämään kiinni. Ainoa tähän suhteeseen liittyvä ehto on, että käytän kalustoa aktiivisesti ja kerron tekemisistäni myös muille (näkyvyyden tuottaminen). Year of the Alpha on yksi tapa toteuttaa tätä tehtävää.

LISÄÄ NÄKYVYYTTÄ MUILLE

Blogini kautta haluan tuoda lisää näkyvyyttä myös muiden suomalaisten Sony Alpha kuvaajien projekteille ja kuville. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit tarjota omaan kuvaamiseesi liittyviä juttuja julkaistavaksi tässä blogissa. Voit esimerkiksi kirjoittaa lyhyen jutun, jossa kerrot lyhyesti omasta kuvaamisestasi ja esittelet ottamiasi kuvia, tai sitten voit kirjoittaa pidemmän artikkelin jostakin itsellesi tärkeästä aiheesta. Pyrin julkaisemaan kaikki minulle lähetetyt artikkelit. Ainoa ehto on, että jutuilla on jokin yhteys Sonyn Alpha järjestelmään. Julkaistuista artikkeleista ei makseta palkkiota, mutta niiden kautta on mahdollista saada näkyvyyttä sekä kävijöitä omille sivuillesi. Mikäli sinulle juolahti mieleen idea, ota yhteyttä ja kerro ideastasi.

KOTI OMILLE KUVILLE

Lopulta blogi toimii myös omien valokuvieni kotina ja kuvaamisharrastukseni kehyksenä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jaan muiden artikkeleiden ohessa myös omaan kuvaamiseeni liittyviä juttuja, olivat ne sitten yksittäisiä kuvausreissuja tai pidemmältä aikaväliltä koottuja kokoelmia. Näiden juttujen kautta kerron kuvaamisestani, mutta etsin myös omaa visuaalista tyyliä ja identiteettiäni valokuvaajana. Toivon omaan kuvaamiseen liittyvien juttujen elävöittävän blogin muuta sisältöä.

SOSIAALISESSA MEDIASSA

Seuraa Year of the Alphaa myös muualla sosiaalisessa mediassa:

Flickr: https://www.flickr.com/photos/109262328@N06/
Instagram: https://instagram.com/yearofthealpha/