Instagram-tili suomalaisille Sony Alpha kuvaajille

Blogini keskeisenä tausta-ajatuksena on ollut jonkinlaisen toiminnan tuominen suomalaisten Sony Alpha kuvaajien kentälle sekä näkyvyyden tarjoaminen kuvaajien omille jutuille. Tähän perusajatukseen olen palannut aika ajoittain tiedostaen kuitenkin sen, että yhden ihmisen resurssit ovat varsin rajalliset. Yhtenä toteuttamiskelpoisena ideana perustin jo vähän aikaa sitten suomalaisille Sony Alpha kuvaajille oman Instagram-tilin: @sonyalphasuomi. Tilin tarkoituksena on mahdollistaa kuvien jakaminen kuvaajien kesken sekä toisaalta nostaa enemmän esiin kuvaamisen yhteisöllistä puolta. Olen pyörittänyt tiliä kaikessa hiljaisuudessa jonkin aikaa, mutta nyt tahdon tehdä sen julkiseksi. Tiliä voi käydä kurkistamassa esimerkiksi seuraavassa osoitteessa:

https://instagram.com/sonyalphasuomi/

Päivitän tilin syötettä nostamalla esiin yksittäisten kuvaajien kuvia esiin suurin piirtein kerran päivässä. Mukaan pääsee kun seuraa tiliä @sonyalphasuomi ja tagaa omat kuvansa hastagilla #sonyalphasuomi. Toivotaan, että kuvio alkaa kasvamaan tästä ja tilin sisällöksi saadaan paljon suomalaisten Sony Alpha kuvaajien materiaalia. Jaettavaa varmasti on itse kullakin.

Joku varmasti kysyy tässä kohtaa, että miksi juuri Instagram eikä esimerkiksi jokin muu? Riippumatta siitä, kuinka itse kukin suhtautuu erilaisiin sosiaalisen median työkaluihin ja niissä elettäviin some-kulttuureihin, tarjoavat ne monelle valokuvaajalle paitsi tilaisuuden tulla huomatuksi, myös ennen kaikkea mahdollisuuden verkostoitua paljon laajemmassa mittakaavassa kuin mitä oma fyysinen ja maantieteellinen sijainti antaa mahdollisuuksia. Sen vuoksi kehottaisin ketä tahansa kuvaajaa, joka haluaa tuoda kuviaan esille, kokeilemaan sosiaalisen median työkaluja. Instagramin valitsin puolestaan sen vuoksi, että se tuntuu olevan tällä hetkellä hyvässä nosteessa. Minusta tuntuu, että erilaiset some-sovellukset tulevat ja menevät muodin mukana. Esimerkiksi Flickr tuntuu minusta jo vähän eilisen jutulta, kun taas Instagram mielekäs valinta myös siinä mielessä, että blogin vastapainona se kytkeytyy mobiiliin maailmaan ja tuo sitä kautta ehkä jotain lisää tähän toimintaan.

Kuinka päästä mukaan?
Tässä seuraa vielä tiivistetysti joitakin ohjeita niille, jotka eivät ole tutustuneet Instagramiin, mutta haluaisivat kokeilla sitä. Ensiksikin Instagram on ”mobile only” sovellus, minkä vuoksi se vaatii toimiakseen mobiilin päätelaitteen, kuten esimerkiksi älypuhelimen tai padin. Instagram on itsessään ilmainen niin iOS, Android kuin myös Windows Phone käyttöliittymille ja sen käyttöönotto vaatii vain itse ohjelman lataamisen ja oman tilin luomisen palveluun.

Omia kuvia Instagramiin voi ladata ensisijaisesti omasta mobiililaitteesta. Uudemmilla Sonyn kameroilla lataaminen onnistuu myös kameran omaa wifiä ja Sonyn omaa PlayMemories Mobile ohjelmaa käyttämällä. Todennäköisesti useimmat kuvaajat haluavat kuitenkin käsitellä täysiresoluutioisia kuvia myös omalla tietokoneellaan, mikä tekee Instagramin käytöstä vähän mutkikkaampaa. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan ja olen ratkaissut kuvien lataamisen Instagramiin seuraavalla tavalla:

  1. Olen asentanut tietokoneelle Dropbox-ohjelman, jonka avulla kaikenlaisia tiedostoja voi tallentaa helposti pilveen ja jakaa niitä myös muille käyttäjille.
  2. Käytän kuvien käsittelyyn Adoben Lightroomia ja olen tehnyt siihen presetin, joka tallentaa kuvan nk. dropbox-kansioon, josta kuvat latautuvat automaattisesti pilveen.
  3. Seuraavaksi käytän älypuhelimen Dropbox-appsia, josta kuvan voi siirtää suoraan Instagramiin.
  4. Lisään kuvaan tekstin & tagit ja lataan sen omaan Instagram-syötteeseeni, josta minua seuraavat käyttäjät voivat sen nähdä ja kommentoida sitä.

Vaikka ylläoleva voi aluksi kuulostaa työläältä, on se itseasiassa hyvin nopea ja vaivaton tapa käyttää Instagramia. Voin esimerkiksi tallentaa pilveen kerralla useampia kuvia ja käyttää Instagramia myöhemmin missä tahansa paikassa kun minulla sattuu olemaan siihen aikaa ja kiinnostusta.

Nyt siis tutustumaan toisten suomalaisten Sony Alpha kuvaajien kuviin ja jakamaan myös omia kuvia toisten iloksi. See you on the other side! :-)

-Toni Ahvenainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *