Pohjola

Lisää suomalaisia ZEISS Batis arvioita

Omien Batis-arvioideni jälkeen olen seurannut mielenkiinnolla monia muita valokuvaajia, jotka ovat kirjoittaneet kyseisistä objektiiveista. Englanninkielisiä arvioita löytääkin netistä aika mukavasti. Suomenkieliset artikkelit ovat kuitenkin sen takia erityisen mielenkiintoisia, että kun kyseessä on suomalaisesta näkökulmasta toimiva kuvaaja, on myös tulkinnan kulttuurinen konteksti sama ja siten arvioiden kautta välitetyt vaikutelmat hyödyttävät enemmän ehkä juuri suomalaista lukijaa. Ohessa listattuna muutama suomalainen Zeiss Batis-arvio.

sulanto

Kuva: Matti Sulanto

Matti Sulanto / Sulantoblog.fi
Matti on kirjoittanut omalla selkeällä ja helposti ymmärrettävällä tyylillään kaksi artikkelia Batis-linsseistä, jotka ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia. Heitin linkkilistaan mukaan myös Matin lyhyen pohdinnan Sony A7RII:sta, kun aihe on monien lukijoiden kannalta ajankohtainen.

ZEISS Batis 25 mm f/2 kokeilussa
ZEISS Batis 85 mm f/1.8 kokeilussa
Mitä ajattelen Sony A7RII:sta

 

Pohjola

Kuva: Ville Pohjola

Ville Pohjola / Välähdyksiäpohjolasta.fi
Ville on kirjoittanut hyvällä eläytyvällä tyylillään peräti neljä artikkelia Batis-sarjan linsseistä, jotka kannattaa tarkistaa kaikki. Osa artikkeleista on englanniksi, mutta hyvien artikkeleiden kohdalla se ei useimpia haittaa.

Ensitreffit: ZEISS Batis – ZEISS Batis 2/25 ja 1.8/85 ensitunnelmat
ZEISS Batis 2/25 – (englanniksi)
ZEISS Batis 1.8/85 (englanniksi)
ZEISS Batis: Final words (englanniksi)

Jäikö jokin suomenkielinen arvio huomaamatta? Jos jäi, niin ilmoittakaa ja pistän linkit muiden jatkoksi.

-Toni Ahvenainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *