Kuva

Uusi firmwire-päivitys Sony A7IV-rungolle

Julkaisin tammikuun lopulla kattavan artikkelin Sony A7IV:sta ja kehuin kameraa erinomaiseksi perusrungoksi, joka venyy vaativampiinkin tarpeisiin erittäin hyvin. Arvion jälkeen huomasin netissä keskusteluita siitä, että kaikilla käyttäjillä Eye-AF -toiminto ei ole toiminut odotetulla tavalla (minä en havainnut omassa testirungossani mitään vikaa). Aluksi ajattelin, että kyse on todennäköisesti käyttäjävirheestä, ja sitä paitsi jokaiseen kamerajulkaisuun, valmistajan merkistä riippumatta, tuntuu nykyään liittyvän jokin kohu. Muutama hyvin kuvattu esimerkkitapaus sai kuitenkin minutkin vakuuttumaan siitä, että ainakin joillakin rungon käyttäjistä oli nyt jotain vikaa kamerassaan.

Sony julkaisi noin viikko sitten tärkeän firmwire-päivityksen (FW 1.01) uuteen A7IV -runkoon. Uusi firmwire-päivitys ratkaisee Eye-AF-toimintoon liittyvän ongelman ja tuo mukanaan myös muita parannuksia:

  • Parantaa Eye AF-toiminnon tarkkuutta
  • Korjaa ongelman, jossa valokuvia ei ehkä voi ottaa SEL2860-objektiivilla
  • Parantaa kameran toimintavakautta

Riippumatta siitä, onko sinulla ollut Eye-AF:n kanssa ongelmia, kannattaa runko päivittää uusimpaan fw-versioon. Löydät uuden firmwire-päivityksen Sony omilta sivuilta täältä: https://www.sony.fi/electronics/support/e-mount-body-ilce-7-series/ilce-7m4

Jos et ole vielä tarkistanut blogissa kirjoitettua arviota Sony A7IV -rungosta, kannattaa sekin tarkistaa täältä.

– Toni Ahvenainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *